Potpuno devastirani prostor u kojem nije nitko boravio posljednjih 50 godina smo kupili 2006. godine. Tada smo otkrili da se prije otprilike sto godina u istom prostoru čuvala čuvena slatka šibenska maraština koja se sušila na Trgu 4 bunara, a pila na europskim dvorovima.
Radovi na adaptaciji prostora su trajali cijelu godinu.
Srcem i ljubavlju kreirali smo naš prvi meni i započeli burno ljeto prepuno doživljaja kako ugodnih tako i neugodnih.
Svjesni smo da je svaki početak je težak, ali ljubav prema gastronomiji i upornost nam pomažu da idemo dalje.

 

Pelegrini filozofija

 

Razvoj kuhinje nikad ne prestaje, svaki dan koristimo kako bi unaprijedili sve ono što smo radili jučer.

 

Filozofija naše kuhinje se gradi na duge staze uz spoj tradicije i inovacije. Palača ima povijest, tradiciju i patinu starine, a mi želju, energiju i inovativnost što sve zajedno čini našu konobu vinoteku Pelegrini.
Cilj nam je iznenaditi Vas i ponuditi Vam jedno novo jedinstveno iskustvo ne možete doživjeti nigdje nego u Pelegrinija.

 

Zašto ime Pelegrini?

 

Zato što palača u kojoj se dijelom nalazi naša konoba nosi naziv Pelegrini-Tambača.
I zato što se prvi hotel u povijesti Šibenika zvao Pelegrini.
I na kraju, ali nikako manje važno, zato što pelegrin dolazi od riječi hodočasnik, a blizina katedrale sv. Jakova je cilj hodočasnika.

 

Zašto radimo ovaj posao?

 

Prvenstveno iz ljubavi prema gastronomiji i enologiji, te želje da iskoristimo veliko bogastvo namirnica koje nam pruža naša regija.
Naš san je da lokalne namirnice spremimo na ponešto drugaciji način i tako Vas uvedemo u pravu gastronomsku avanturu.
Prvi element u našoj kuhinji je uvijek bio i ostat će ukus....volimo eksperimentirati, ali ne na trošak naših gostiju.

 

U slast !